EXPOSICIÓ DE CERÀMICA DELS ALUMNES DE L'ESCOLA D'ARTS PLÀSTQUES D'ALCANAR

 • Calendari: 2/10/2021 19:00h - 28/11/2021 14:00h
 • Localització: Sala 2 (espai dedicat a exposicions temporals) de Terracota, Centre d'Interpretació de la Terrissa de la Galera

  La Sala 2, sala d'exposicions temporals de Terracota, Centre d'Interpretació de la Terrissa de la Galera, acollirà una exposició de peces de ceràmica elaborades pels alumnes de l’Escola Municipal d’Arts Plàstiques d’Alcanar.

  A l’Escola Municipal d’Arts Plàstiques d’Alcanar s’imparteixen classes de dibuix i pintura i de ceràmica artística.  És un centre d’ensenyament artístic fundat l’any 1983, amb llavors el catedràtic de la Universitat de Barcelona, Narcís Galià, com a professor de dibuix i pintura. Cinc anys després es va afegir la disciplina de la ceràmica artística impartida per la Mestra Ceramista Rosa Roca.

  Els alumnes de l’Escola Municipal d’Arts Plàstiques d’Alcanar, de la mà de Rosa Roca, la seva professora, ompliran la nostra sala d’un seguit peces elaborades a través de diferents tècniques: xurros, planxes, torn, mural, etc. i decorades amb engalbes, esmalts, etc.

  Un món de formes, textures, colors i volums per descobrir. Des de les formes més clàssiques que ens recordaran a la ceràmica de cultures primitives fins a formes totalment innovadores i inèdites.

  Un mosaic de vida, de sentiments, d’emocions i un univers curull de sensacions. La passió per la terra i pel foc prendran vida a través d’aquest conjunt de creacions.

  El nostre centre està satisfet de poder oferir aquesta exposició mantenint, una vegada més, la connexió amb les Escoles d’Art de la demarcació, espais dedicats a la creació i a engendrar art i artistes.

  El Museu Terracota amb l’espai permanent farcit dels atuells de terrissa de la Galera, austers i majestuosos, alhora, convivint amb aquesta ceràmica creativa, colorista i heterogènia, oferiran un espectacle sorprenent que amb tota seguretat impactarà agradablement a l’espectador.

  L’acte d’inauguració de l’exposició tindrà lloc el proper 2 d’octubre a les 19’00 hores

  Us recordem que l’horari del Museu Terracota és: dimecres a divendres de 9’30 a 13’30 h; dissabtes, diumenges i festius de 12’00 a 14’00 h.