Setmana Cultural

La Setmana Cultural té lloc la darrera setmana de setembre coincidint amb la Mare de Déu de la Galera. L'origen d'aquesta s'hauria de buscar als any 90 del segle XX quan Mn. Manel Domènech estava a la parròquia de la Galera  i va sentir en una predicació una història africana: “Una xiqueta estava trista i li van preguntar el motiu i va respondre: No tinc mare”. Aquestes paraules van moure a Mn. Manel Domènech perquè la comunitat i el poble de la Galera tingués una Mare de Déu: SANTA MARIA DE LA GALERA. La bellíssima escultura que està a l’església, fou feta per l’escultor Àngel Acosta i porta com atribut un cànter.

Al llarg d'aquella Setmana,  l'Associació Amics de la Mare de Deú de la Galera amb el suport de l'Ajuntament i totes les associacions del poble, organitza tot un seguit d'activitats de caràcter cultural, lúdic i festiu: conferències, exposicions, tallers de tot tipus, per infants i per adults, teatre, concerts, activitats a l'aire lliure, etc.

El divendres d'aquesta Setmana cultural es realitza una ofrena floral a la Mare de Déu de la Galera i el dissabte una processó que cada any fa un recorregut per diferents carrers del poble. Aquest carrers en motiu d'aquesta processó s'engalanen d'una manera especial i la processó que resulta molt solemne va acompanyada per la banda de música del poble.