Exposició de peces de terrissa: "Atuells per a la cuina i el foc"

 • Calendari: 2/11/2019 12:45h - 26/1/2020 14:00h
 • Localització: Sala 2, Terracota, Centre d'Interpretació de la Terrissa de la Galera (baixos de l'Ajuntament de la Galera)

  Exposició d’atuells per a la cuina i el foc, utilitzats, tradicionalment, per a contenir aliments, cuinar-hi o menjar. Aquesta exposició serà possible gràcies, una vegada més, a la col·laboració de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar i el Museu de Ceràmica que ens cedirà les peces. Col·laboració que vam encetar l’any 2014, quan commemoràvem els 10 anys del nostre centre i vam organitzar una exposició dedicada als cànters decorats amb pigments naturals. Després d’aquella iniciativa vam pensar que fora bo, i si li semblava bé a l’Ajuntament i Museu de Ceràmica de l’Ametlla, que van dir que sí de seguida,  un cop a l’any, al nostre centre, i, a l’espai on acollim habitualment les exposicions de caràcter temporal dedicar una exposició a la terrissa tradicional, comptant amb el fons del Museu de Ceràmica de l’Ametlla de Mar que és extens i hi estan representades totes les tipologies de terrissa (ús domèstic, agrícola, aigua, decoració, etc.) de les Terres de l’Ebre, Catalunya, l’Estat espanyol i fins tot, algunes de Portugal i el Marroc. L’any 2015 vam oferir l’exposició “Cànters per a l’aigua”, amb peces procedents d’aquest fons, l’any 2016 “Atuells per a l’oli”, utilitzats tradicionalment, per a contenir, guardar i servir oli, el 2017 oferíem l’exposició: “Atuells per al vi”. A través d’aquestes exposicions i gràcies al fons del Museu de Ceràmica de l’Ametlla de Mar, podrem donar a conèixer les formes i característiques de les mateixes tipologies que elaboraven els canterers de la Galera però elaborades a altres centres terrissers de les Terres de l’Ebre, Catalunya i l’Estat espanyol.

  Us recordem que l’horari del Museu Terracota és: dimecres a divendres, de 9’30 a 13’30 hores; dissabtes, diumenges i festius de 12’00 a 14’00 hores.
  Més informació i visites concertades fora d’aquest horari:
  977 71 83 39 / terracota@galera.cat
  www.galera.cat