EXPOSICIÓ DE PINTURA DE ROSA TOMÀS: "PINTAR EN VALENT"

 • Calendari: 10/6/2023 20:00h - 30/7/2023 14:00h
 • Localització: Sala 2 (espai dedicat a exposicions temporals) de Terracota, Centre d'Interpretació de la Terrissa de la Galera (baixos de l'Ajuntament)

  Del 10 de juny al 30 de juliol de 2023, la Sala 2, sala d'exposicions temporals de Terracota, Centre d'Interpretació de la Terrissa de la Galera (baixos de l’Ajuntament) acollirà una exposició de pintura de la galerenca Rosa Tomàs Martí, que té com a títol: “Pintar en valent”

  Rosa Tomás Martí (La Galera, 1936) s'inicia al món de la fotografia de la mà del seu marit, fotògraf, i n’aprèn l'ofici, i demostra que té la qualitat necessària per dur-lo a terme. Amant del perfeccionisme i de l'atenció al detall, s'inicia en la pintura de la mà de Josep Carbó. 

  Després decideix pintar de forma autoindagativa i autodidacta, i es converteix en una creadora prolífica. 

  Es trasllada a viure a Peníscola, on fa classes de pintura durant una dècada a la Universitat Popular a alumnes de totes les edats. I ho fa amb èxit. A Peníscola,  fa exposicions individuals,  i també exposicions col·lectives amb el seu alumnat. Les seves pintures són un clar reflex del món que porta dins: un món ple de color, de força, de determinació i de conviccions,  i els seus quadres ens mostren la seva manera personal i singular d'interpretar la realitat. 

  "Son pintures valentes de la mà d'una dona valenta" (I.B.)

  Les composicions de Rosa Tomàs ens transporten a un univers interpretatiu molt personal, alhora que ens transmeten dinamisme i vitalitat.

  Fa palès l’ímpetu de la natura amb els seus canvis constants. Empra colors intensos, com ara el roig, fent que les seves teles traspuïn emocions, passió i molta energia i optimisme. D’altra banda la presència d’éssers vius o rostres humans denoten saviesa, experiència i serenitat.

  De la mà de l’artista descobrirem el seu propi cosmos, els seus paisatges estimats, sorgits de la seva capacitat de copsar fins al mínim detall i de la seva expertesa i saber fer.

  Art creat per una galerenca que ens sorprendrà i que també ens arribarà al cor i ens commourà.

  L’acte d’inauguració de l’exposició tindrà lloc el dissabte 10 de juny, al Museu Terracota de la Galera, a les 20.00 h

  Us recordem que l’horari del Museu Terracota és de dimecres a divendres, de 9’30 a 13’30 h; dissabtes, diumenges i festius de 12’00 a 14’00 h

  *Més informació i visites concertades fora d’aquest horari:

  terracota@galera.cat

  977 71 83 39