DOCUMENTALS (RUTES ARTESANES DE CATALUNYA): TERRES DE L'EBRE I CATALUNYA

 • Calendari: 11/8/2022 13:00h - 31/12/2023 14:00h
 • Localització: GUIA DIGITAL

  Empresa i Treball, a través d’Artesania Catalunya del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), ha endegat un projecte de promoció artesanal, cultural i turística que agrupa, en 8 rutes, els actius i els recursos artesans que Catalunya té distribuïts arreu del territori.

  Es presenten en un format de guia digital que recorre l’Alt Pirineu i Aran, la Catalunya Central, Barcelona Ciutat, les comarques de Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona, i Terres de l’Ebre (La Galera i el seu patrimoni terrisser: Mestre Artesà Terrisser, Museu Terracota i Fira de la Terrissa, hi són presents)

  Es caracteritza per ser una guia viva (Els diferents trams permeten conèixer: 23 Zones d’Oficis Singulars, 8 Punts d’Interès Artesanal de Catalunya, 18 museus i centres d’interpretació vinculats a l’artesania, i 35 tallers artesanals. Alhora, inclou propostes i activitats relacionades amb la gastronomia, la naturalesa i el patrimoni històric), una eina que es posa també a l’abast del sector per incorporar anualment nova informació de tallers, espais o punts d’interès artesanal a visitar.

  Artesania Catalunya ha dissenyat un distintiu identificatiu de les Rutes, que inclou el QR que enllaça amb el web del projecte i que es facilitarà als diferents espais i punts artesanals que formen part de la guia.

  Amb el suport de l’Agència Catalana de Turisme (ACT) del Departament d’Empresa i Treball, Artesania Catalunya del CCAM endega la campanya de difusió del projecte “Rutes Artesanes de Catalunya. Descobreix el patrimoni artesà del país”, a traves de les xarxes socials del CCAM i de l’ACT, i amb la distribució en les properes setmanes de 2.000 fullets informatius a les principals oficines de Turisme de Catalunya, i ens els diferents punts d’interès artesanal de les Rutes. D’altra banda, les Rutes s’incorporaran al projecte Grand Tour de Catalunya i al Catalunya Experience de l’ACT.

  Per a la campanya de difusió, Artesania Catalunya també ha produït una col·lecció de 8 documentals audiovisuals, un per cadascun dels itineraris,  podeu consultar els documentals:

  Catalunya: https://ccam.gencat.cat/ca/arees_actuacio/artesania/rutes_artesanes

  Terres de l'Ebre: https://www.youtube.com/watch?v=jGFoULjTAI4